Siéva, Sieva Streetdance

Siéva on kaunis Helsingissä syntynyt streetdance-laji. Voit kokeilla Siévaa mm. Hiphop Renessanssi -kiertueella, joka kiertää ympäri Suomea. Helsingissä Siévaa voi kokeilla maanantaisin klo 19.15 Dance.fi tanssikoululla.

Siéva on tanssilaji joka on kehittynyt Helsingin Kalliossa, Dance.fi tanssikoulun ja Kallion ilmaisulukion oppilaiden voimin vuodesta 2008/2009, josta se on levinnyt ympäri Suomea. Siévasta on tehty Jenni Nybergin ohjaama dokumentaarinen elokuva, joka on ensi-illassa Docpoint festivaaleilla 2018.

Siéva-videoita voi katsoa youtubesta täältä

Paras juttu sitten muumilaakson

Eteisessä lepää läjä lenkkareita, mutta salista kuuluu vaimeaa suihkinaa. Siévaa tanssitaan villasukat jalassa. Historian ensimmäinen suomalainen katutanssi on mutkatonta ja vapaata.

Siéva on suomalainen tytön nimi vuosisatojen takaa. Samalla nimellä kulkee nyt myös Helsingin Kurvissa syntynyt tanssimaailman tulokas. Siéva yhdistelee katutanssiin rauhallisia liikkeitä ja pehmeitä uuden suomifolkin ja eletronisen musiikin rentoja biittejä.

-Siéva on kaunista. Sitä tuntuu hyvältä vetää

Suomalainen katutanssi on yhtä kaukana MTV-ketkutuksesta kuin Pohjola Yhdysvalloista. Euroopasta ei ole syntynyt katutanssin kentälle uusia lajeja moneen kymmeneen vuoteen. Siéva on osoitus Helsingin luovasta ja omaleimaisesta meiningistä. Siéva yhdistää jo nyt porukkaa eri tanssilajien harrastajista ja vuosien aikoina sana on kulkenut Kurvista ympäri Suomea.

Tanssin jälkeen kroppa tuntuu lämpimältä ja mieli levänneeltä. Räyhääminen ei sovi tähän yhtälöön.

-Uskon, että monet eivät oikeasti samaistu jenkkitanssien meininkiin, bling bling vaatteisiin ja aggressiivisiin tanssilajeihin. Saan itse eniten inspiraatiota kesäisestä Helsingistä tai talvisesta rauhallisesta menosta, kertoo lajia harrastava tanssija Jesse.
Siévan päätarkoitus on saada ihmiset yhteen, ilman vimmattua kilpailuhenkeä.
Linjat ovat suoria ja selkeitä. Alkuun pääsee helposti, sillä tanssi rakentuu näyttävistä ja yksinkertaisista perusliikkeistä. Käsiliikkeitä nimitetään tassuiksi. Tunnusomaista Siévalle ovat myös liu’ut. Lattialiikkeissä ei käytetä käsiä, vaan voima tulee vartalosta.
-Siéva on sosiaalinen tanssi, jota voi vetää juhlissa ja kotibileissä. Villeimmissä unelmissa Siéva olisi 2000-luvun valssi, tanssi, jota kaikki osaavat vähän.

Kun heittää jännityksen nurkkaan, tanssista saa hillittömän tunteen. Kun tanssiin pääsee täysillä sisään, murheet unohtuvat hetkeksi. Tanssiessa pääsee omaan tilaan, irti kaikesta arkisesta.
Koska Siéva on vasta nuori tuttavuus, jokainen uusi tanssija tuo lajiin jotain omaa.

Media:

Kuinka Siéva valloitti ympäri maan http://www.sneakers.fi/sievan-vuosi/
Musiikkimiksaus Siéva-tanssiin soundcloudissa.
DJ Tiskijonin musiikkimiksaus Siévaan täällä
DJ Tiskijonin musiikkimiksaus Siévaan vol.2

Siévaa on näkynyt haastatteluissa sekä esiintymässä mm. seuraavissa medioissa: Basso-radio, Kaleva, Yle puhe, Kansallisooppera, Peacock teatteri, Q-Teatteri, Savoy, Barona-areena, Tampereen messukeskus, Vaasan jäähalli, Helsingin kulttuuritalo, Seinäjoen kaupunginteatteri, Summerup, Blockfest, Ateneum, Kiasma, City-lehden kansikuva, Huvudstadsbladet, Helsingin Sanomat, Metro, Kaleva jne. Siévasta kuvataan pitkää TV-dokumenttia vuonna 2015.

Siéva @ facebook

Dance.fi ja Siéva Streetdance-ryhmä Coca Cola -mainoksessa.

Siévaa Don Johnson Big Bandin musiikkivideossa

Siéva kansallisoopperassa

Sieva Kiertue

Siéva 2012

Siéva Street SM 2011 muodostelma 4.s sija

“old school”

Siéva Crew Funkinstyles kisassa

Siéva Stoassa

Siéva @ homeparty

Etusivulle tästä

(c) Dance.fi Dance School, Urban Arts Academy Tmi:
Y- 2214960-7

Dance.fi tanssikoulu Helsinki
Tanssikurssit, tanssitunnit, tanssiopettajat ja tanssiesitykset
Helsinki, Vantaa, Tikkurila, Itäkeskus, Lahti, Tampere, Kauniainen, Kirkkonummi, Espoo.

Lajit:

Siéva, Hip hop tanssi, streetdance, breakdance ja funkstyles.

Huom: Tanssikoulu pidättää oikeuden aikataulujen muutoksiin.